.
News Image

Coldplay onthult gloednieuw nummer

Coldplay heeft een nieuw nummer geschreven voor de film ‘Unbroken’ van Angelina Jolie.


Het nieuwe Coldplay-nummer ‘Miracles’ staat op de officiële soundtrack van de autobiografische film over het leven van olympische atleet, oorlogsgevangene en motivational speaker Louis Zamperini.



Tijdens de Tweede Wereldoorlog stort Zamperini, die in 1936 nog lange afstandsloper was voor de VS op de Olympische Spelen in Berlijn, neer als bemanningslid van een Amerikaanse bommenwerper in De Stille Oceaan. Na 47 dagen vastklampen aan een gammel vlot wordt hij totaal uitgeput opgepikt door de Japanse zeemacht waarna hij de rest van de oorlog doorbrengt in een Japans gevangenenkamp. Daar wordt hij zwaar gemarteld door een wraakzuchtige Japanse kampcommandant. Niet bereid op te geven, groeit Zamperini uit tot een toonbeeld van wilskracht, doorzettingsvermogen en vergevingsgezindheid voor een hele natie.



Zamperini zelf overleed op 2 juli 2014 op 97-jarige leeftijd maar was zelf nauw betrokken bij de film over zijn leven. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Laura Hillenbrand.



‘Unbroken’ draait vanaf 7 januari in de Belgische bioscoop en wordt nu al getipt als mogelijke Oscar-winnaar.


Bio van Coldplay

Meer Over:

Coldplay

Bio van Angelina Jolie

Meer Over:

Angelina Jolie Film