.
Coco Jr.
vrijdag 25 november 2022

Cocojr.: “Ik had het moeilijk met dogma’s en regels”

Ik wou als kind in een primitieve stam gaan wonen

Primo polst naar de vroegste herinnering van Cocojr. en die is toch wat merkwaardig. “Ik wou als kind in een primitieve stam gaan wonen. Ik had ergens een documentaire gezien van mensen die in karige hutjes woonden, één met de natuur ergens in Afrika, en ik vond dat enorm fascinerend.”

De vonk om zanger te worden sloeg bij Cocojr. al in het tweede leerjaar over toen hij Heintje, het Nederlandse kindsterretje zag.

Zijn ontmoeting met Luk Bral, de Gentse kleinkunstenaar en Stefan Hertmans, zijn leraar Nederlands en Engels, speelden een bepalende rol in zijn ontwikkeling als zanger.

De artistieke roeping van Cocojr. stuitte thuis op nogal wat verzet. Hij verliet daarom al snel het ouderlijke nest. “Ik had het moeilijk met dogma’s en regels,” geeft hij toe in Primo. “Mocht ik langer gebleven zijn, waren er misschien zaken gebeurd waar we achteraf spijt van zouden hebben gehad. “

Hoewel zijn vader het nooit echt uitgesproken heeft, was hij achteraf wel fier over de geslaagde muzikale carrière van Cocojr. “Ik had mijn temperament en hij het zijne. Ik neem hem al lang niks meer kwalijk,” aldus Cocojr.

Bio van Coco Jr., Heintje, Luk Bral en Stefan Hertmans