.
News Image

Club Versuz 25ste in prestigieuze lijst beste clubs ter wereld

Hasseltse club Versuz scoort internationaal.


Voor het vijfde jaar op rij werden de prestigieuze Golden Moon Awards uitgereikt in Bogota Colombia. In dit jaarlijkse overzicht worden op initiatief van de International Nightlife Association (INA) de 100 beste clubs ter wereld gerangschikt. Club Versuz kwam in 2015 de lijst binnen op de 62ste plaats, maar is sindsdien fors blijven stijgen. Zo steeg de Hasseltse club in 2017 al door naar de top 30 en strandde op de 28ste plaats. Dit jaar klimt Versuz opnieuw omhoog in de lijst van ‘the world’s 100 best clubs by INA’ en belandt zo op de 25ste plaats. Dat is meteen de hoogste notering voor een club in de Benelux.



Elk jaar reikt de non-profit organisatie International Nightlife Association (INA) de Golden Moon Awards uit tijdens hun jaarlijkse International Nightlife Congress. Tijdens het congres, dat dit jaar plaatsvond in Bogota Colombia, wordt onder andere de lijst van de 100 beste clubs ter wereld bekend gemaakt. Bij het samenstellen van deze lijst, wordt 30% van de stemmen bepaald door het publiek. De overige 70% van de stemmen komt van een panel dat bestaat uit professionals uit de nightlife-sector en hun toeleveranciers (eigenaars van clubs en organisatoren van feesten, grote drankenmerken, toerisme professionals en de overige leden van de INA).



In 2015 kwam Versuz nog binnen op de 62ste plaats, maar wist al elk jaar te klimmen in de internationale lijst. Tijdens het International Nightlife Congress van 2019, vorige week in Bogota Columbia, eindigde de Hasseltse club op de 25ste plaats. Hiermee stijgt Versuz opnieuw in de lijst van ‘the world’s 100 best clubs by INA’ en eindigt de Hasseltse discotheek bovendien als hoogst genoteerde club van de Benelux.