.
Clouseau
dinsdag 5 april 2022

Clouseau staat op 1 in Vlaamse Ultratop met album 'Jonge Wolven' !

Zij doen het weer!

Clouseau komt met hun nieuwe album 'Jonge Wolven' met ruime voorsprong bovenaan binnen op één in de Vlaamse Ultratop. Daarmee wordt 'Jonge Wolven' het 17de nummer 1-album in hun carrière en hun dertiende nummer 1-album in Vlaanderen sinds het bestaan van Ultratop in 1995!

Kris Wauters: "We zijn ontzettend blij dat ‘Jonge Wolven’ binnenkomt op één in de Ultratop. Het is altijd spannend om een gloednieuw album op de wereld los te laten. Dat ‘Jonge Wolven’ dan zo goed onthaald wordt, voelt aan als een geweldig cadeau."

Koen Wauters: "Geweldig dat 'Jonge Wolven' meteen op één staat. Zoiets went namelijk nooit en doet ons ontzettend veel plezier. 'Jonge Wolven' is met veel emotie, passie en liefde voor muziek geschreven en gemaakt. We zijn dan ook heel dankbaar voor de fijne reacties die we al hebben gekregen.”

Na het ijzersterke en felgesmaakte album 'Tweesprong' (2019) trekken Koen en Kris de lijn door: ze doen hun eigen ding en zetten op 'Jonge Wolven' zo mogelijk nog méér in op kwaliteitsvolle songs - een leidraad doorheen de carrière van Clouseau. 'Jonge Wolven' is bovenal een eerlijk album: het drijft op enthousiasme en op waarachtigheid.

Koen zingt naar eigen zeggen beter, eerlijker en volwassener dan ooit en het album klinkt fantastisch. De productie van Kris is feilloos: sommige songs zijn adembenemend, andere zijn verrassend, zowel qua vorm als inhoud. Je voelt als luisteraar tegelijkertijd onvervalst jeugdig enthousiasme én een hoop métier. Je hoort échte instrumenten: drums, gitaren, violen - zaken die je de dag van vandaag nog maar weinig hoort in de hitparade. Zoek op 'Jonge Wolven' vooral niet naar geprogrammeerde grooves of computergestuurde sounds, alles wat je hoort is écht gespeeld door echte muzikanten. Het is zo onhip dat het wel hip moet zijn.

Maar de échte troef van 'Jonge Wolven' is, zoals al gezegd, de ongelooflijke verzameling songs. Wàt een sterke plaat is dit. Het album is tevens een laatste getuigenis van het geweldige talent van de betreurde Stefaan Fernande, met wie Kris alle muziek schreef. Ook Koen zorgde bij meerdere songs voor briljante tekstuele inbreng. Ze legden zich geen enkele limiet op in eender welke richting en dat hòòr je. De ontelbare uren plezier tijdens de songwritingsessies zijn rechtstreeks terug te vinden op dit album. Al het harde werk ook, het resultaat staat als een huis.

Dat het album 'Jonge Wolven' op 1 binnenkomt, dat hoeft niet écht te verbazen. Clouseau is nog altijd populair en het album kon al enkele maanden besteld worden. De échte proef komt volgend weekend: staat Clouseau dan nog steeds op 1? We zullen het zien!

Koop hier deze nieuwe release
Koop hier de vinylversie

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Clouseau

Meer Over:

Clouseau