You are here

Clouseau geboycot

09/04/2013 10:21-

Chris Dusauchoit vernielde plaatjes van Clouseau bij Studio Brussel.

Opmerkelijk artikel deze week in Dag Allemaal: de populairste groep van ons land werd 20 jaar geleden geboycot op Studio Brussel. We hebben het over Clouseau, de groep rond de broertjes Wauters.

Koen Wauters was 20 jaar geleden al hot in Vlaaanderen maar op Studio Brussel kon je de hits van Clouseau niet horen. Het was huidig Klara-netmanager Chantal Pattyn die destijds een kantoor deelde met Chris Dusauchoit en die leefde zich iedere keer uit als er nieuwe singles van Clouseau werden geleverd: hij stak de singles tussen de kier van de deur en trok de deur dan keihard dicht.

Bob Savenberg herinnert zich die periode maar al te goed. Volgens de vroegere drummer van Clouseau was Chris Dusauchoit de enige die Clouseau zo fel boycotte vertelt hij aan Dag Allemaal. Dusauchoit kon om de één of andere reden de muziek van Clouseau niet smaken.

En hoewel Clouseau niet op Studio Brussel te horen was, kreeg de groep steevast uitnodigingen voor evenementen waar Studio Brussel veel volk voor op de been wou brengen want mensen kwamen graag naar Clouseau kijken. Valère Pieraerts, de vroegere manager van Clouseau, ging echter nooit op de uitnodiging in. "Ik zei dan: ’Als jullie Clouseau niet draaien, zijn ze ook niet beschikbaar om volk voor jullie te lokken!" Ah ja, da’s nogal normaal", aldus Pieraerts.

Clouseau beleefde in die tijd hoogdagen. Hoewel er van het Sportpaleis nog niet echt sprake was, zorgden duizenden gillende meiden voor hilarische taferelen in het land. Zowat elk concert was uitverkocht en de hulpdiensten stonden steeds paraat om flauwgevallen tieners op te vangen.

Later dit jaar komt Clouseau met een nieuw album op de proppen. Wij zijn alvast benieuwd.

Tags: