.
Clara Cleymans
vrijdag 24 juni 2022

Clara Cleymans: “Ik werd verliefd op dertigers of veertigers”

Ze had lange tijd geen partner

Je bent maar zou oud als je u voelt, hoor je wel eens zeggen. Dat geldt ook voor actrice Clara Cleymans. Al voelt zij zich niet veel jonger of ouder dan ze is, 33.

“Maar ik heb wel een beetje een oude ziel. Zeker toen ik jong was, voelde ik me een vreemde eend in de bijt. Ik had geen connectie met mijn leeftijdsgenoten. Vanaf mijn veertiende werd dat lastig, omdat ik verliefd werd op dertigers en zelfs veertigers”, bekent Clara in De Morgen.

En dat was één van de belangrijkste redenen waarom Clara een lange tijd zonder lief bleef zitten. Het verschil was te groot om te overbruggen.

“Die verliefdheden waren altijd platonisch. Ik zou nooit hebben durven toegeven dat ik een crush op die mannen had, ook omdat ik een heel gesloten, bang persoon was. Ik zette hen op een piédestals. Gewoon kunnen fantaseren over hoe fantastisch ze wel waren, was voor mij genoeg. Charisma vond ik heel aantrekkelijker en dat heb je natuurlijk meer als dertiger dan als tiener.”

Clara mag dan wel een lange tijd zonder lief hebben gezeten, ondertussen heeft ze de liefde wel gevonden. Clara is samen met de zeventien jaar oudere muzikant Jo Mahieu. Samen hebben ze twee dochters.

Bio van Clara Cleymans

Meer Over:

Clara Cleymans