.
Clara Cleymans
woensdag 29 juni 2022

Clara Cleymans: “Ik probeer daar vanaf te stappen”

"Dan ben ik niet snel beledigd"

Actrice Clara Cleymans heeft een evenwicht gevonden in haar leven. Ze is op een punt gekomen dat ze zowel op privévlak als professioneel vlak gelukkig is, en dat ze van het leven kan genieten. De actrice houdt ervan op nieuwe vrienden te maken en dan het liefst mensen die niet in de pas lopen.

“Ik vind burgerlijkheid, het concept van huisje, boompje, beestje, het ergste van het ergste. Heel akelig. Een nieuwe vriendschap is altijd een uitnodiging om te luisteren naar wat je in jezelf nog wil veranderen. Ik kan me ook makkelijk verplaatsen in de ander. En dat komt door te lezen. “In plaats van zelfhulpboeken lees je beter romans’, is een quote die me altijd is bijgebleven.

Clara maakt graag vrienden, maar ze wil ook graag altijd iedereen pleasen, en dat is een mooie eigenschap, maar misschien ook wel haar grootste zwakte.

“Ik probeer er nochtans vanaf te stappen, maar het blijft een reflex. Ik plaats mezelf heel vaak onder de ander. Net zoals twee honden die elkaar tegenkomen en die ene hond gaat liggen. Zo voelt het. Ik vraag me achteraf vaak af waarom ik mij kleiner of schattiger heb voorgedaan. Dat was echt niet nodig. Ik vind dat een heel vervelende trek”, zegt ze in De Morgen.

Maar net zoals ze dat bij zichzelf erg vervelend vindt, vindt ze dat ook bij iemand anders erg vervelend. “Daarom ga ik graag met Nederlanders om, omdat zij tenminste zeggen waar het op staat. Ik vind dat eigenlijk veel aangenamer, want ik ben niet snel beledigd als iemand recht voor de raap is.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Clara Cleymans

Meer Over:

Clara Cleymans