.
News Image

Clara Claymans: “ik word soms huilend wakker”

Clara Cleymans heeft het soms moeilijk.


Clara Cleymans geeft toe dat ze een chronisch slaaptekort heeft sinds ze mama is van haar tweejarige dochtertje Jeanne. “Ik heb het gevoel dat ik nu altijd nog extra zou kunnen slapen,” vertelt Clara in Het Nieuwsblad Magazine. In haar slaap is Clara trouwens een erg levendige dromer. “Ik heb sowieso een rijke fantasie, maar ’s nachts gaat het echt alle kanten uit. Dan ben ik moe van alle avonturen die ik gedurende de nacht beleefd heb.” Maar soms wordt Clara ook huilend wakker...



De zus van Jelle Cleymans durft wel eens dromen over terreuraanslagen of dat er iets ergs gebeurt met haar dochtertje Jeanne. “Dan word ik huilend wakker en moet ik getroost worden,” geeft Clara zonder schroom toe. En dat Clara heel fantasierijke dromen heeft en er echt mee aan de slag gaat bewijst ook de volgende, erg opvallende anekdote. Clara heeft immers een wederkerende droom over een dinosaurus. Best wel angstig om over zo’n gigant te dromen, maar onlangs deed Clara iets waar ze erg trots op is. Clara slaagde erin om haar droom te wijzigen en van die dinosaurus die eerst angstaanjagend was een vriendelijke compagnon te maken in haar droom. “Ik was heel trots op mezelf toen ik wakker werd.”



Maar ondanks de nachtmerries en akelige momenten in dromen is Clara Cleymans blij dat ze een veeldromer is. Ze vindt het ontzettend leuk en wel om een heel bepaalde reden. “Er zijn geen regels aan verbonden. Volwassenen zitten zo vaak vastgeroest in logisch denken. Dromen is je overgeven,” aldus Clara Cleymans. Clara Cleymans gebruikt haar dromen ook als inspiratie om te creëren. En dat is belangrijk want nu ze dertig is voelt ze dat haar tijd niet oneindig is.



“Ik heb al veel tranen gelaten om de nostalgie,” onthult Clara die tijd één van de meest ontroerende dingen vindt. “Dan denk ik aan alle dingen die ik nog wil doen en die ik nog niet gedaan heb.” Op tram drie stappen heeft haar ratio bijgebracht. En daar zijn ook voordelen aan verbonden. “Ik snak nu naar eenvoudigere dingen. Ik droom er ook van om het met minder te doen. Om een selectie te maken van dingen die me energie geven in plaats van ze op te slorpen,” vertelt Clara in Het Nieuwsblad Magazine.



En het zal ook wel geen toeval zijn dat haar lieven altijd ouder zijn geweest. Een bewuste keuze, aldus Clara Cleymans. “Oudere mensen rondom je dragen een wijsheid uit. Ze vertellen je wat er staat te gebeuren in het leven,” toch wil Clara niet zomaar in de voetsporen van iemand treden. “Ik wil vooral zelf leren wat er komen zal.” Zo geeft Clara toe dat ze pas nu weet waarom ze graag acteert. “Het is een spel. Dan wordt het plots heel bevrijdend,” bloost Clara Cleymans die zich gezegend voelt. “Het is een voorrecht om zo te mogen leven. Om een paar keer per dag te mogen blèten, om je te laten ontroeren en erin af te dalen. Omdat het fictie is,” besluit Clara Cleymans.


Bio van Clara Cleymans

Meer Over:

Clara Cleymans