.
News Image

Cisko Kid maakt dankzij 'Eveline' nieuwe single

Cisko Kid doorbreekt jarenlange stilte.


Cisko Kid, de formatie die in 2001 een internationale hit te pakken had met The Pizza man, is terug van een lange winterslaap.

Voor hun nieuwe single Catfish, vonden ze inspiratie tussen de intieme perikelen van catfish Eveline en haar aan de haak gevangen BV's, Peter van de Veire en Sean Dhondt.



We zaten in de studio toen de intussen veelbesproken beelden van onze collega's op WhatsApp belandden. Wij vonden dat eigenlijk wel cool dat op de achtergrond het nummer French Kiss van Lil Louis te horen was tijdens van de Veire's hoogtepunt. Onze producer snorde snel een Lil Louis-achtige sound op en begon te jammen. Cisko Kid himself imiteerde van de Veire en later nam een professionele stemmenimitator Sean Dhondt voor zijn rekening. Dit was echt fun om te doen”, klinkt het.



Of de betrokkenen het kunnen waarderenN? Goh, we respecteren die mensen hun privacy echt wel. We hebben de ontvangen beelden meteen gewist zonder door te zenden. Cisko Kid heeft wel vaker ingepikt op de actualiteit. The Pizza Man was bijvoorbeled een gimic die reeds jaren populair was op internet. Hoewel we nu geen namen noemen, moeten we er anderzijds ook niet flauw over doen: iedereen weet waarover het gaat. We hebben alvast geen enkele intentie te schaden. Dit is eerder ludiek bedoeld. Mochten de collega's iets voelen voor een vervolgsingle met hun originele krijgskunsten, staan wij daar altijd voor open, zolang het niet maar uit de hand loopt.”


Bio van Cisco Kid

Meer Over:

Cisco Kid