.
News Image

Cirque Du Soleil verhuist naar Brussel

Cirque du Soleil maakt zich op voor de verhuis naar Brussel.



 


AMALUNA, de 33ste productie van Cirque du Soleil, gaat haar laatste week in in het zonnige PortAventura in Spanje. Nog enkele voorstellingen en dan verhuizen de artiesten en de volledige crew naar Brussel. Geen rust voor de technici van Cirque die voor de gigantische klus staan om op 1 week tijd alles af te bouwen in Spanje en terug op te bouwen in Brussel. Op maandag 31 augustus staat namelijk de ‘Raising of the tent’ gepland op de parking tegenover Paleis 12 van de Heizel in Brussel. Die ‘raising’ mag je ook letterlijk nemen. Meer dan 100 mannen en vrouwen zetten manueel en simultaan honderden tentpalen recht, waardoor de zeer herkenbare witte Cirque du Soleil tent zijn finale vorm krijgt. De Canadeese, Quebecaanse, Belgische en Cirque du Soleil vlag bovenop de tent vormen letterlijk de kers op de taart. Alles moet klaar zijn tegen donderdag 10/09, want dan beleeft AMALUNA haar grote première in Brussel.



Sinds aangekondigd werd dat Cirque du Soleil in september z’n tenten opslaat in Brussel met AMALUNA, vliegen de tickets de deur uit. Cirque du Soleil kondigde dan ook alm enkele weken gelden aan om twaalf dagen langer in België te blijven. Nu komt er ook een extra voorstelling bij op vrijdag 18/09 om 16u30. Hiermee garanderen ze meer dan voldoende toegangskaartjes voor alle liefhebbers. De iconische Grand Chapiteau staat van 10/09 tot en met 25/10 opgesteld op de Heizel in Brussel (op de parking tegenover Paleis 12). Daarna reist het internationale gezelschap verder naar Parijs en Londen.



Tickets zijn te bestellen via de website www.cirquedusoleil.com/amaluna of telefonisch via het gratis nummer 00 800 15 48 0000 / vanaf mobiel 26 20 04 81