.
Stephanie Planckaert
zondag 19 december 2021

Christopher van de Planckaerts krijgt het zwaar te verduren: “een schande”

"We waren dom en onbezonnen, het was een schande."

Christopher werd zwaar onder vuur genomen toen hij en Stephanie Planckaert als tieners onverwacht zwanger werden.

“De publieke opinie was niet mals”, onthult Christopher in het boek ‘De familie Planckaert, zoals we echt zijn’. “We waren dom en onbezonnen, we zouden het nooit halen, het was een schande. En ook na de geboorte werden we geviseerd.”

Het was zwaar voor het jonge koppel, lezen we in het fragment dat Humo uit het boek publiceert. “Ik stond aan het begin van mijn leven, ik zat nog vol jongensdromen. Ik had nog geen diploma, geen vaste job. Hoe moesten wij dat doen? En ik moest het wel waarmaken, want iedereen zat met een vergrootglas naar ons te kijken. Net omdat er zoveel reacties kwamen dat wij niet voor ons kind zouden kunnen zorgen, creëerde ik een enorme bewijsdrang.”

Christopher besloot te gaan studeren en werd uiteindelijk werfleider. Op amper 21-jarige leeftijd kreeg hij al de verantwoordelijkheid over een werf en kreeg hij een vast contract aangeboden.

“Ik wist met mijn enthousiasme geen blijf”, getuigt Christopher in het boek ‘De familie Planckaert, zoals we echt zijn’. “Dat was een prachtig moment in mijn leven, omdat ik zowel aan Stephanie en haar gezin als aan de buitenwereld kon zeggen: voilà, ik sta er. Ik kán iets. Ik ga mijn gezin onderhouden en voor hen zorgen.”

Bio van Stephanie Planckaert