.
Stephanie Planckaert en Christopher Timmerman
zaterdag 25 mei 2024

Christopher Timmerman: “De problemen bleven maar duren”

Een bezoek aan de dokter was nodig

Nu weet Lynn, de schoonmama van Stephanie Planckaert dat ze lijdt aan jongdementie. Maar er was wel een tijd dat ze niet wist wat er aan de hand was. Dat ontdekten ze heel toevallig.

“Als wij op bezoek gingen, vertelden wij geregeld verhalen. Als we daar dan wat later naar verwezen, wist mama niet meer waarover het ging. Dan zei ik: 'Allez mama, ik heb dat daarnet verteld', en dan begon ze te wenen omdat ze het echt niet meer wist”, blikt Christopher terug in Dag Allemaal.

Lynn stond ook in voor de boekhouding van haar man, de papa van Christopher en het gebeurde wel eens dat ze een factuur dubbel betaalde. Toen ze op controle ging bij de neuroloog dacht die vooral dat het vele vergeten vooral stressgerelateerd was.

“Mama had op dat moment een kinderdagverblijf, en daar kroop heel veel werk in. Ze is daar toen mee gestopt, maar de problemen bleven duren. Via een kennis zijn we toen bij een andere neuroloog beland, dokter Goethals in Torhout. Na drie maanden en allerlei onderzoeken was het duidelijk: mama had jongdementie, meer bepaald alzheimer.”

Bio van Stephanie Planckaert en Christopher Timmerman