.
Christopher Timmerman, Stephanie Planckaert
maandag 13 mei 2024

Christopher Timmerman: “Als ik dat zie, krijg ik het moeilijk”

Heel confronterend

Als iemand aan jongdementie lijdt, is het belangrijk dat die persoon goed omringd wordt. Stress versnelt het ziekteproces en dat wil je natuurlijk ten alle tijden vermijden.

Lynn, de mama van Christopher Timmerman, heeft het geluk dat ze goed wordt omringt door haar familie. Ze heeft veel steun aan haar kinderen, maar vooral aan Bart, de papa van Christoper.

“Zelf ben ik er niet zo vaak, en soms denk ik dat ik ondanks mijn drukke agenda meer tijd zou moeten maken voor mijn ouders. Afgelopen winter zijn wij samen op vakantie naar La Gomera geweest, daar hebben wij dubbel en dik genoten van elk moment. Aan dat soort zaken trek ik mij op als ik het zelf moeilijk heb. Of aan mama's telefoontjes. Soms belt ze mij in het midden van de dag, of ze stuurt een berichtje met 'I love you!' Meer is het niet, maar dat is superleuk. Dat zijn echt de dingen die mensen meer zouden moeten doen”, vertelt Christopher in Dag Allemaal.

Het is natuurlijk allemaal niet makkelijk voor Lynn, maar zeker ook niet voor Christopher. Hij wordt toch dagelijks met de ziekte van zijn mama geconfronteerd.

“Stephanie en ik wonen in het huis waar ik ben opgegroeid, en op de serre in de tuin staan al onze namen: die van ons, de kinderen, de katten, de honden, mijn broer en zijn familie... Telkens als ik dat zie, moet ik terugdenken aan vroeger en krijg ik 't moeilijk.”

Bio van Christopher Timmerman en Stephanie Planckaert