.
Nick Laenen en Christophe Ramont uit Blind Getrouwd
dinsdag 22 februari 2022

Christophe Ramont ('Blind Getrouwd'): “Het is goed dat dat aan bod komt”

Erover praten helpt

Homofobie, het is bijna onbegrijpelijk dat het anno 2022 nog steeds bestaat. Nog steeds worden er elke week mensen in elkaar geslaan omdat ze vallen op iemand van hetzelfde geslacht. Nog steeds zijn er mensen die dat niet kunnen aanvaarden en daarom geen andere uitweg zien dan die personen aan te vallen met woorden of met daden. Christophe Ramont ('Blind Getrouwd') kan niet vaak genoeg oproepen om aangifte te doen als je slachtoffer wordt, al beseft hij dat het niet eenvoudig is.

“Ondanks ik zelf stevig in mijn schoenen sta, zou ik zelf ook ineenkrimpen mocht ik slachtoffer worden. Vooral omdat het een oerangst aanspreekt bij iedereen die uit de kast is gekomen. Dat heeft te maken met de angst om niet aanvaard te worden en er niet bij te horen. Hoe sterk de opvang in onze community ook mag zijn, dergelijke commentaren snijden er dwars door heen”, vertelt hij aan Tv Familie.

Dat de soap 'Thuis' aandacht aan gaybashing besteedt, dat juicht Ramont alleen maar toe. “'Thuis' verzet hiermee bakens. Alleen maar door erover te praten, kunnen we dit probleem uiteindelijk de wereld uit helpen. En dat praten begint vaak in huiselijke kring. Daarom is het heel goed dat zo’n onderwerpen in 'Thuis' aan bod komen.”