.
Christoff
zaterdag 7 januari 2023

Christoff: “We mogen ook niet overdrijven”

Maar hij verwent haar graag

Als je vraagt aan Christoff wie zijn grote liefde is, dan moet hij daar niet lang over na te denken: Lisa-Marie! Een vrouw? Jawel! Lisa-Marie is het dochtertje van zijn zus Lindsay en Christoffs petekindje. Hij is dol op het kleine meisje.

En dat onvoorwaardelijk graag zien, uit zich soms ook in heel wat verwennerijen. “Dat kan ik niet ontkennen. Maar ik kan ook heel streng zijn, hoor. Respect was heel belangrijk in de opvoeding van mijn zus en ik, en dat wil ik Lisa-Marie ook zeker meegeven”, vertelt hij in Primo.

Toch probeert Christoff er ook voor te zorgen dat al die verwennerijen niet zomaar vanzelfsprekend worden. De normen en waarden van onze maatschappij wil Christoff zijn petekind ook graag bijbrengen.

“Beleefd zijn, respectvol zijn, dank u zeggen, rechtvaardigheid, eerlijkheid… Het zijn dingen die ons werden aangeleerd en waar ik heel dankbaar voor ben.”

Maar het is niet verwonderlijk dat Lindsay haar broer toch af en toe eens een halt moet toeroepen in zijn verwennerijen. “Maar goed, ik leef voor haar. En dat weet Lindsay. Het gaat ook niet om de cadeautjes an sich. Het gaat om de liefde die je geeft. Haar in een heel warm nest laten opgroeien, dat is veel belangrijker dan haar overladen met geschenken. Maar af en toe een mooie verrassing, dat hoort er toch bij?”