.
Christoff
zondag 8 december 2013

Christoff triomfeert op Festival van de Ambiance

Schlagerkoning verovert alweer 't Kuipke

De derde editie van het Festival van de Ambiance is er eentje om het spreekwoord 'derde keer goede keer' helemaal kracht bij te zetten. De meeste kinderziektes zijn verdwenen, en het was een topfeestje daar in 't Kuipke in Gent! Maar liefst 18 artiesten passeerden de revue en deden het met verve. Filip D'haeze sprak traditiegetrouw en in zijn olijke stijl de avond aan elkaar. De openingsact was een zeer opvallende… Belgium's Got Talent-finalist Michael Lanzo mocht het vuur bij het publiek aanwakkeren. Een talent is hij zeker, die Michael Lanzo! Steve Tielens, Matthias Lens, Nicole & Hugo en Danny Fabry brachten het eerste deel met verve op gang, waarna het tijd was voor de eerste Nederlander van de avond: Corry Konings. David Vandyck nam de fakkel van de ambiance over. Voor de pauze was het tijd voor de apotheose van de avond: Dré Hazes Jr. gooide een figuurlijke bom in het publiek en iedereen ging al helemaal uit z'n dak wanneer Christoff ten tonele verscheen. Festival van de Ambiance, koning Christoff deed het weer! Ook heel erg fijn was het duetje van Christoff en Dré, absoluut top!

Het publiek, volledig uitgedost met lichtgevende hoedjes, sjaaltjes in allerlei kleuren - het begon zelfs een beetje op carnaval te lijken - , ging al fluitend en in polonaisevorm de pauze in.

Jetti Palettie opende vervolgens, Sergio, Frans Duijts, Lindsay, Laura Lynn, Luc Steeno… allemaal ademden ze stuk voor stuk het tweede deel ambiance uit. Natuurlijk mocht Willy Sommers niet ontbreken op de affiche, 'Als een leeuw in een kooi'. Afsluiten werd gedaan met ambiancemakers De Romeo's en Jan Smit, waarvan hun duetje-kwartetje Zingen, Lachen, Dansen een absoluut toppertje was!

Het Festival van de Ambiance, derde editie, steengoed. Uitkijken naar de vierde editie, maar eerst nog even nagenieten van deze!

(Kim Wauters)

Bio van Christoff, Lindsay, De Romeo's, Jan Smit, Michael Lanzo en Laura Lynn