.
Christoff
donderdag 11 januari 2024

Christoff: “Ik ben nog steeds premies aan het terugbetalen”

Ook al kregen ze weinig steun

Je hoort mensen wel eens klagen dat ze er minder goed tegen kunnen om lang op te blijven dan toen ze jong waren. Het lijkt moeilijker te worden met ouder worden en dat merkt ook zanger Christoff. Al moet hij ook toegeven dat hij er nooit echt goed heeft tegen gekund.

“Als ik merk dat het een uur of twee 's nachts wordt, raak ik in paniek omdat ik moe word en zo snel mogelijk thuis wil raken. Als ik blijf, heeft dat een impact op mijn gezondheid. Daarom is half twaalf ook het laatste moment dat ik aan een optreden begin. Ik heb geen zin om weer op de rand van een burn-out te staan”, geeft de zanger toe in Story.

De coronapandemie was ook voor Christoff geen pretje en hij heeft het nog niet helemaal kunnen verteren. Hij voelt ook nog steeds de nasleep ervan.

“Ik ben nog steeds die premies aan het terugbetalen, ook al heeft onze sector nooit voldoende steun gekregen. Ik vind dat schandalig. Wat een vergiftigd geschenk. En de angst blijft wel dat ze de wereld nog eens op pauze zetten. We zijn als eerste stilgelegd en mochten pas als laatste weer beginnen.”

Bio van Christoff

Meer Over:

Christoff