.
Christoff De Bolle
dinsdag 28 maart 2023

Christoff haalt uit naar ex-manager: “Ik voelde me uitgeperst”

Christoff brak na vele jaren met manager.

Na een samenwerking van zo’n 20 jaar brak Christoff een tijdje geleden met zijn manager Bert. Die was lange tijd de vriendin van zijn zus Lindsay en deed het management van de zanger. Het kwam recent echter tot een breuk.

“Als het niet meer van twee kanten komt en het vertrouwen weg is, is het moeilijk om nog samen te werken. Dus neem ik nu het heft in eigen handen”, vertelt Christoff deze week in Dag Allemaal.

Daarin doet Christoff voor het eerst zijn boekje open en het is duidelijk dat één en ander zwaar op de maag ligt. “De tijd van de manager met de sigaar die zegt wat ik moet zingen - helemaal in het begin van mijn carrière was dat echt zo – is helemaal voorbij”, reageert Christoff in Dag Allemaal.


Christoff voelde zich uitgeperst omdat het management hem teveel werk gaf. "Er was de druk van de platenfirma om te presteren en de druk van mijn manager die maar aan ’t boeken en boeken was. Want hoe meer ik zong, hoe meer zíj verdienden”.

“Jarenlang heb ik hem het voordeel van de twijfel gegeven, maar sommige dingen zijn niet meer te herstellen. Ik besefte: ‘Ik moet mezelf redden, anders ga ik verdrinken.’ Ik laat niemand nog mijn carrière beheersen, het is tijd dat ik het heft in eigen handen neem”, lezen we deze week in Dag Allemaal.