.
Stephanie Planckaert, Christa Planckaert
donderdag 23 december 2021

Christa Planckaert: “Stephanie heeft zich daar enorm schuldig over gevoeld”

"Moesten we daar trouwens echt beschaamd om zijn?"

Christa Planckaert blikt in het boek ‘De familie Planckaert, zoals we echt zijn’ terug op de heftige periode waarin dochter Stephanie een tienerzwangerschap beleefde.

“Ik weet dat Stephanie zich ongelooflijk schuldig voelde dat ze ons dat aandeed, maar dat schuldgevoel heb ik haar uit het hoofd proberen te praten”, vertelt Christa in een fragment uit het boek dat Humo publiceert.

“Ze had geen misdaad begaan, wel integendeel. Een zwangerschap is iets natuurlijks, iets prachtigs en bijzonders. En dat veranderde niet omdat ze nog maar 16 was”, laat de mater familias van de Planckaerts haar moederhart spreken.

“Moesten we daar trouwens echt beschaamd om zijn? Ik heb dat nooit goed begrepen, maar het oordeel van de buitenwereld was niet mals”, geeft Christa toe in het boek ‘De familie Planckaert, zoals we echt zijn’.

“We hebben getracht om iedereen van een antwoord te voorzien: een eerlijk, open en respectvol antwoord. Al was dat respect niet altijd wederzijds”, herinnert Christa Planckaert zich al te levendig.

Gelukkig woonde de familie toen al in Wallonië en werd Stephanie in Vlaanderen niet op straat gespot met haar bolle buik. “Dan hadden we wellicht nog andere toestanden meegemaakt”, geeft Christa Planckaert grif toe.

Bio van Christa Planckaert

Meer Over:

Christa Planckaert