.
Christa Planckaert
donderdag 16 december 2021

Christa Planckaert: “ik was vooral kwaad op mezelf”

Christa zoekt fout bij zichzelf na onverwachte gebeurtenis...

Christa Planckaert geeft in het boek ‘De familie Planckaert, zoals we echt zijn’ toe dat ze vooral kwaad was op zichzelf toen dochter Stephanie als tiener zwanger werd.

“Je probeert je kind toch te behoeden”, lezen we in een fragment uit het boek dat Humo publiceert. “Stephanie en ik waren naar de gynaecoloog geweest en het voorschrift voor de pil lag klaar in de keuken. Maar we waren ze nog niet gaan halen.”

Christa had daar nooit haast bij gevoeld. “Ikzelf heb nooit de pil genomen en ik heb ook altijd het naïeve idee gehad dat er bij hen geen haast was om met elkaar naar bed te gaan. Had ik toch maar meteen na de afspraak met de gynaecoloog die pil in huis gehaald, heb ik meer dan één keer gedacht.”

Christa geeft toe dat ze naar haar deel van de verantwoordelijkheid zocht in dit verhaal. “En die was er, ik wil dat niet ontkennen. Maar ik voelde ook meteen een soort medelijden: ze was nog maar een kind”, laat Christa haar moederhart spreken in het boek ‘De familie Planckaert, zoals we echt zijn’.

Bio van Christa Planckaert

Meer Over:

Christa Planckaert