.
Chris Van Tongelen in Familie
donderdag 29 april 2021

Chris Van Tongelen start nieuw project: “we spreken hier al drie jaar over”

"Alleen vonden we er nooit de tijd voor."

Chris Van Tongelen is een bezig bijtje. We kennen hem niet alleen als zanger van De Romeo’s, maar ook als acteur, en tijdens de coronacrisis ontpopte hij zich tot verantwoordelijke van een vaccinatiecentrum. Nu lanceert de 52-jarige Van Tongelen een nieuw project.

Samen met zijn broer Dave en buurman Koen gaat Chris Van Tongelen een wijngaard van een halve hectare platen in de Antwerpse gemeente Putte. Eind 2024 worden de eerste flessen van ‘Domein 94’ verwacht.

“Wij spreken hier al een jaar of drie over, alleen vonden we er nooit de tijd voor”, vertelt Chris in Primo. “Door corona stonden de agenda’s minder vol, het was het ideale moment.”

Chris Van Tongelen wil zich allerminst een wijnkenner noemen. “Het is vooral Koen die er het nodige van af weet en kennis opdeed via cursussen.”

Het trio informeerde zich eerst bij andere wijnboeren om zeker te zijn dat de grond goed genoeg was voor wijnbouw. Begin mei worden de eerste planten in de grond gestopt. Het trio zoekt ook nog sponsors via www.adopteereenwijnrank.be

“Voor 25 euro kan je een rank adopteren en krijg je een uitnodiging voor ons eerste wijnfeest”, verduidelijkt Chris Van Tongelen. “Voor 50 euro krijg je twee uitnodigingen voor het feest en een fles van onze eerste oogst.”