.
Chris Van Tongelen in Familie
maandag 30 januari 2023

Chris Van Tongelen: “Het routinegevoel is eindelijk weg”

Hij vindt het prima zo

Een paar jaar geleden verdween Chris Van Tongelen uit ‘Familie’. Hij had zestien jaar lang meegespeeld in de reeks en was het allemaal een beetje beu geworden. Hij vroeg aan de makers om zich uit de reeks te schrijven.

“In onderling overleg gebeurde dat ook. Maar na een jaar vroegen ze of ik nog af en toe in de reeks wilde opduiken. Dat vond ik geen probleem. Sindsdien blijft Bart aanwezig in het verhaal. Soms enkel omdat er over hem gepraat wordt, en soms door een videocall of telefoongesprek. Slechts heel af en toe sta ik echt op de set”, vertelt Chris in Tv Familie.

En dat werkt voor Chris prima. Hij vindt die korte optredens erg leuk om te doen en doet het steeds met veel liefde en volle overgave.

“Het routinegevoel is dan ook helemaal weg. De ‘Familie’-makers weten dat ze mij altijd mogen bellen. Ik was nu ook weer enkele dagen op de set en zal in twee of drie afleveringen te zien zijn.”

Zo’n korte optredens keer op keer maakt het voor Chris niet moeilijk om zijn rol als Bart weer op te pikken. Het lukt hem moeiteloos. “Er zit dan ook veel van mezelf in Bart. We lijken qua karakter op elkaar, en qua uiterlijk helemaal.”