.
News Image

Chanel betaalt Adriaan Van Landschoot flinke duit

Frans modehuis gebruikt nummer van hem voor wintercollectie.


Het Frans modehuis Chanel gaat het nummer “Ca Va” van Pilou gebruiken ter muzikale ondersteuning van hun wintercollectie. Het nummer zegt beslist weinig mensen iets, maar de man die hier achter zit is niemand minder dan de grote Vlaamse producer Adriaan Van Landschoot, die in het verleden al succes boekte op grote schaal met onder meer Adya om er één ding uit te pikken. Momenteel boekt hij successen met de Limburgse zanger Fadim. Het nummer “Ca Va” werd eigenlijk al opgenomen in 1981, samen met Rudy De Keiser die er een Franse tekst voor schreef. In ons land geraakte dit nummer echter in de vergetelheid. Bij onze zuiderburen belandde deze single wel op verschillende verzamelcd's. Op deze manier heeft Chanel dit nummer vermoedelijk opgepikt.

“Ca Va” was zelfs te horen op de voorstelling van de modeshow in Parijs, in aanwezigheid van o.a. Will Smith. Nu gaat het nummer de wereld rond en overal waar Chanel in de winkelrekken ligt glundert Adriaan Van Landschoot. De bekende producer verdient hier nog een mooie cent mee, zegt hij in Het Laatste Nieuws. De auteursrechten zijn namelijk voor 97 % in zijn handen.



Zondag was Fadim, die door Adriaan Van Landschoot werd ontdekt te gast bij Family Radio in Tongeren. Fadim vertelde dat zijn manager plots een mail kreeg van Chanel terwijl hij het gras aan het afrijden was en dat Adriaan dacht dat het eerst nog om een reclameboodschap ging. Eerst wou hij die mail nog vernietigen, maar plots zag hij dat het om een geweldig contract ging.

Gelukkig zag hij net op tijd in dat het toch om een ernstige boodschap ging en mogen we dus best trots zijn op onze landgenoot.