.
Celien Deloof
zondag 26 december 2021

Celien Deloof vol bewondering: “Chapeau hoe ze daar mee omgaat”

Ze weet wat het is

Bodyshaming, het is nog steeds een probleem van deze tijd. Steeds meer mensen voelen zich geroepen om commentaar te geven op het lichaam van iemand anders en om commentaar te geven wanneer iemand een paar kilootjes te veel weegt. Zowel onbekend als bekend Vlaanderen krijgen vaak met het probleem te maken. Ook Celien Hermans, de dochter van Margriet Hermans. Ze reageert in Tv 'Familie' na het voorval van Lotte Vanwezemael in 'Dancing With The Stars'.

“Na een kerstoptreden enkele jaren geleden vroegen de mens me toen of ik zwanger was. Gewoon omdat m’n buikje zichtbaar was. Om maar te zeggen: het is de dag van vandaag zo makkelijk om kritiek te geven. Ik volg Lotte en heb op haar repliek onmiddellijk gereageerd met een toeter en een hartje. Chapeau hoe ze met de kritiek omgaat!”

Iedereen in Vlaanderen neemt het op voor Lotte en de negatieve commentaren verdwijnen als sneeuw voor de zon omdat ze overspoelt worden door complimenten aan het adres van de favoriete roodharige van Vlaanderen. Het geven van negatieve commentaren op ons uiterlijk is volgens Celien ingebakken. “Onbewust vellen we continu een oordeel en dat is niet ok. En ja, mensen die zo’n kritiek posten, zijn vaak zelf erg onzeker over hun uiterlijk.”

Download onze app voor iOS of Android