.
Goedele Liekens
maandag 27 september 2021

Céleste (dochter van Goedele Liekens): “Ik schaam mij daar niet voor”

Ze kruipt nog graag eens bij mama in bed

Toen het nieuws bekend raakte dat Goedele Liekens te maken had met huidkanker sloeg er niet alleen een kleine bom in, in Vlaanderen, maar ook bij het gezin van Goedele zelf. Goedele moest haar activiteiten als politica en tv-maker tijdelijk staken en was op sommige dagen aan haar bed gekluisterd. Maar haar ziekte bracht ook positieve dingen met zich mee.

“Ik ben van nature geen knuffelaar, maar sinds mama ziek is geweest, geef ik haar elke ochtend een dikke knuffel. Ik wil tonen hoeveel ik van haar hou, want je weet maar nooit. Ik slaap nog altijd geregeld bij mama in bed, en ik schaam mij daar niet voor”, vertelt Goedeles dochter Céleste in Dag Allemaal.

Maar ook voor dochter Merel was het een confronterende periode. “Ik leef veel minder op een wolk en sta veel meer stil bij het leven. Da’s goed, maar ook jammer. Vroeger was ik een gekke losbol die alles deed zonder nadenken, en dat mis ik soms wel. Nu geniet ik soms te weinig van de dag zelf”, zegt Merel.

Goedeles dochters hebben de afgelopen maanden heel wat over zichzelf geleerd. Maar ook voor Goedele zelf was het een zeer confronterende periode. “Ik heb heel veel geleerd over mezelf. Het feit dat ik het zo moeilijk heb om zorg van mijn kinderen te aanvaarden bijvoorbeeld. Maar ook dat ik te hard heb gewerkt. Het heeft ons gebracht waar we nu staan, maar in de toekomst zal ik toch iets vaker voor mezelf kiezen.”