.
News Image

CeeLo Green en Ksenija Sidorova op Night of the Proms

CeeLo Green en Ksenija Sidorova eerste namen 30e Night of the Proms.

De Amerikaanse hiphop- en soulsensatie CeeLo Green (40) en de jonge accordeoniste Ksenija Sidorova (26) zijn de eerste namen die bekend worden gemaakt voor Night of the Proms in Antwerpen. Het grote feest van klassiek en pop is dit jaar in het Sportpaleis aan zijn dertigste editie toe.
Met vijf Grammy Awards op zijn schouw en platen die vlot de gouden en platina status behaalden, kan CeeLo Green gerust een wereldster van formaat genoemd worden. Zijn hit 'Crazy' (2006), uitgebracht onder de naam Gnarls Barkley, stond 26 weken in de Vlaamse Ultratop en kampeerde 5 weken op piekpositie 3. In een pak landen belandde het nummer helemaal bovenaan in de hitlijsten. Het aanstekelijke 'Forget You', ook gekend als 'F**ck You' (2010), ging miljoenen keren over de toonbank en werd zelfs gecoverd door Gwyneth Paltrow in de successerie 'Glee'. Met zijn herkenbare soulstem weet CeeLo als geen ander catchy songs te maken en giet hij moeiteloos verschillende muziekstijlen in een feestelijk jasje. De muzikale duizendpoot en entertainer trad in primetime op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards (2011 met de Muppets) en op de Super Bowl (2012 met Madonna) én zetelde vier seizoenen als coach in de Amerikaanse versie van 'The Voice' (het vijfde seizoen verliet hij voortijdig). CeeLo Green toert momenteel met Lionel Richie. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe album 'Girl Power'. CeeLo is ook te zien in films als 'Sparkle' (met Whitney Houston in haar laatste rol) en het zopas uitgebrachte 'Begin Again' met Keira Knightley.

De feestelijke dertigste editie zet een opmerkelijk instrument in de kijker. De klassieke artieste Ksenija Sidorova, een rijzende ster in Europa, vertolkt op een frisse en eigentijdse manier klassieke werken op... het accordeon. Ksenija, in 1988 geboren in Letland, werd op 8-jarige leeftijd door haar grootmoeder aangemoedigd om het instrument te leren bespelen. Op haar zestiende trok ze naar de Royal Academy of Music in Londen, waar ze als 'undergraduate' al een eerste prijs in de wacht sleepte en vervolgens met onderscheiding haar diploma behaalde. Sindsdien verzamelde ze awards en onderscheidingen en trad ze op in talrijke Europese concertzalen en op verschillende festivals.
Uiteraard krijgen ook de vaste waarden Il Novecento o.l.v. Robert Groslot, het koor Fine Fleur en John Miles een plaats op de affiche. Andere namen worden nog even achter de hand gehouden, maar nu al kan worden gezegd dat deze feesteditie sterk de nadruk zal leggen op klassiek talent, spraakmakende artiesten van dit moment en popmuziek die iedereen aan het dansen brengt.

Night of the Proms 2014, in het Antwerpse Sportpaleis op vrijdag 7, zaterdag 8, vrijdag 14 en zaterdag 15 november om 20.30 uur. Kaarten van 22 tot 46 euro. Korting voor groepen vanaf 50 personen en Anniversary Hot Ticket voor groepen vanaf 20 personen. Bestellen via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com.

Bio van CeeLo Green en Ksenija Sidorova