.
Catherine Kools
vrijdag 10 februari 2023

Cathérine Kools wuift alcoholduivel vaarwel

“Ter ere van mijn mama die ik niet heb kunnen helpen”

De meesten zullen Cathérine Kools kennen van haar rol als actrice in onder andere ‘Familie’, ‘Wittekerke’, ‘Vermist’,… maar inmiddels is ze al een tijdje van het scherm verdwenen.

Sinds maart 2020 koos ze voor een volledige drooglegging en nam ze afscheid van alcohol. Ze besloot toen ook een boek te schrijven over deze vorm van verslaving. Dat resulteerde in ‘Absolute Aanrader Alcoholvrij’, een boek vol inzichten, tips en tricks en wetenschappelijke feiten.

Haar vader overleed op jonge leeftijd en haar mama raakte verslaafd aan het glas. “Maar de keuze om te stoppen met drinken start niet bij mijn mama, wel bij mezelf”, geeft Cathérine Kools mee aan Het Laatste Nieuws.

“Ongeacht het feit dat mijn mama drinkt sinds ik klein ben, stond mijn eigen drinkgedrag los van haar. Ik dronk een eerste glas rond mijn vijftiende. Onschuldig, althans dat dacht ik”, legt Cathérine uit

Maar omdat alcohol zo ingeburgerd is, gaat men op den duur niet meer beseffen dat dit een zeer gevaarlijke drug is. Met heel wat gevolgen voor je gezondheid. Mensen gaan sensibiliseren is dus geen overbodige luxe.