.
News Image

Catherine bekampt vrouwelijke cage fighter

Cindy ‘The Battlecat’ Dandois uit Antwerpen is wereldtop in de MMA. MMA staat voor Mixed Martial Arts, een vechtsport die verschillende andere vechtsporten combineert: judo, worstelen, boksen,… Twee weken geleden streek de Europese MMA-top neer in Antwerpen voor het eerste grote internationale toernooi in ons land. En hoogdag voor Cindy, want zij vocht er een belangrijke kamp. Cathérine volgde haar tijdens de voorbereidingen en stapte ook zelf in de ring.

MMA is vooral in Japan en Amerika enorm populair bij jongeren en maakt stilaan ook zijn intrede in Europa. De kampen worden gestreden in een kooi en zien er erg brutaal uit. De vechters strijden tot bloedens toe en zware blessures zijn schering en inslag. Het internet bulkt van afschrikwekkende kicks en spectaculaire knock-outs.In het dagelijks leven is Cindy Dandois leerkracht en mama. Tijdens haar vrije tijd transformeert ze in een MMA-vechter. En dat doet ze uit passie, want ze verdient niets met haar sport: “In het tennis krijg je financiële steun als je 595ste op de wereldranglijst staat. Ik ben wereldtop in de MMA en krijg niets.” Ze traint tegen mannen, omdat er geen enkele vrouw in België sterk genoeg is om tegen haar te ‘sparren’. Haar leven staat wekenlang volledig in het teken van de MMA. Alles moet wijken voor één belangrijke ‘cage fight’.

De kamp vindt plaats in Cindy’s achtertuin, de Lotto Arena in Antwerpen. Ze wil aan ‘haar’ publiek bewijzen dat ze thuishoort aan de wereldtop en daarvoor gaat ze tot het uiterste. Haar uiteindelijke doel? Een gevecht tegen nummer één van de wereld in haar gewichtscategorie: Christa Cyborg.

De zwaarste strijd voert Cindy echter nog voor ze één voet in de ring zet. Voor de wedstrijd is er een weging. Om het juiste gewicht te halen om in haar categorie te mogen vechten, moet Cindy in sneltempo dertien kilo kwijtraken. Dat doet ze door ingepakt in meerdere lage kleding de sauna in te gaan. Ze gaat tot het uiterste om de gewichtslimiet te halen en zet daarvoor zelfs haar gezondheid op het spel.​Cathérine met Cathérine Moerkerke, dinsdagavond om 21.45 uur op VTM.


Bio van Cathérine Moerkerke