.
Cath Luyten
woensdag 25 mei 2022

Cath Luyten: “We kregen boze hippies op ons dak”

'It's our mountain! Media is capitalism', schreeuwden ze

Presentatrice Cath Luyten is weldra te zien in het nieuwe seizoen van de Eén-reeks 'Buurman, wat doet u nu?'. Daarin gaat ze op zoek naar bekende Belgen die België inruilden voor een bestaan in het buitenland. Tijdens de opnames kreeg ze te maken met enkele onverwachte wendingen. Daarover vertelt ze meer in een interview met Humo.

De onderwerpen van deze reeks zijn Sam Bettens, Piet Huysentruyt, Jessie De Caluwe, Johan van Hecke en Els De Temmerman, en Ivan Heylen.

Over hoe het bij die laatste verliep, heeft ze een anekdote klaar. “Ivan woont samen met zijn huidige vrouw en twee jonge kindjes op Tenerife. Daarvoor woonde hij op La Gomera, een eilandje in de buurt waar hij nog steeds een schrijvershutje in de bergen heeft”, begint ze het verhaal.

“We stapten 's ochtends vroeg in de Porsche van Ivan en reden er naartoe. Onderweg reden we bijna de afgrond in, maar gelukkig zijn we er geraakt”, gaat Cath verder. “Al hadden we het ons daar net iets anders voorgesteld”, lacht ze.

Normaal gingen Cath en haar crew een nachtje overnachten in de hut en 's morgens Ivan's ochtendritueel vastleggen: baden aan de bron. Ivan is ervan overtuigd dat de berg praat, en dat wou Cath zelf eens meemaken. “Maar in plaats van een pratende berg kregen we een stel boze hippies op ons dak, die niet gediend waren van onze filmploeg: 'It's our mountain! Media is capitalism', schreeuwden ze. Dus ja: we zijn gaan lopen”, vertelt ze lachend.

Bio van Cath Luyten