.
Cath Luyten
vrijdag 3 juni 2022

Cath Luyten: “Ons contact is snel verwaterd”

Soms worden er vriendschappen gesmeed

Een nieuw seizoen van ‘Buurman, wat doet u nu’ is gestart. En BV’s worden ook dit keer getrakteerd op een bezoekje van Cath luyten. Overdag worden de BV’s gefilmd door een cameraploeg, terwijl ’s avonds Cath haar gsm bovenhaalt op beelden te maken.

“Ik ben niet de persoon die de kasten opentrekt om te zien wat daarin steekt. Maar het is grappig dat je ’s ochtends naar de keuken tippelt en de bewoner er in pyjama en ongeschminkt aantreft. Het mooie is dat men dat tolereert”, zegt Cath in Gazet van Antwerpen.

Het opnemen van een programma als ‘Buurman, wat doet u nu’ leveren niet alleen mooie beelden op, maar ook mooie vriendschappen.

“Met sommige gasten heb ik nog contact, maar niet met allemaal. Toen ik in Marokko zat, belden journalisten mij met vragen over de onlangs gestorven Henny Vrienten. Maar ons contact was op Instagram-verkeer na al lang verwaterd.”

In vergelijking met het eerste seizoen van het programma en het zesde seizoen is er voor Luyten privé heel wat veranderd. Ze verhuisde van Antwerpen naar Burcht en kreeg een zoon Jools. “Ik wou mijn kind altijd meenemen naar tv-opnames, maar nu lijkt dat idee nogal optimistisch. Als interviewer wil ik gefocust zijn, en dan is een kind daar niet op zijn plek.”

Bio van Cath Luyten

Meer Over:

Cath Luyten