.
Cath Luyten
woensdag 15 juni 2022

Cath Luyten: “Ik weet dat ik daarmee mensen pijn doe”

Ze vroeg de scheiding aan

Jarenlang vormde Cath Luyten en Frank Raes een mooi showbizzkoppel. Ze kregen één zoon Bill en het sprookje leek voor altijd te duren. Tot Cath toch de beslissing nam om haar relatie te beëindigen.

Een moeilijke beslissing voor Cath die gewoon iedereen wil pleasen en vooral niet wil teleurstellen. “Ik weet dat ik met die scheiding veel mensen pijn doe. In dit geval niet alleen mijn man, maar ook mijn zoon, mijn ouders, onze vrienden, de familie van mijn man… de meeste mannen zijn natuurlijk een proces, je neemt zo’n beslissing niet van het ene moment op het andere. Dat heeft wel even geduurd”, zegt ze in Dag Allemaal.

Toch moest de presentatrice die belangrijke knoop doorhakken om te voorkomen dat ze ongelukkig zou worden. Voor sommigen een beslissing uit gemakzucht, voor anderen getuigt het vooral van lef hebben.

“Het zal een eeuwige discussie blijven: is het egoïstisch om voor jezelf te kiezen? Vroegere generaties bleven bij elkaar, wat er ook gebeurde, maar we hebben maar één leven.”

Cath beëindigde dan wel haar relatie met Frank, ze vond al snel weer het geluk in de liefde bij haar nieuwe partner Eshref. Samen kregen ze nog 1 zoon Jools.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Cath Luyten

Meer Over:

Cath Luyten