.
Cath Luyten
zaterdag 11 juni 2022

Cath Luyten: “Ik doe gewoon mijn job”

Ze was er bijna niet meer geweest

Wie Cath Luyten een beetje kent, zal amper een moment kunnen opsommen waarbij de presentatrice niet goed gezind voor de dag kwam. Luyten probeert niemand lastig te vallen met haar problemen en ziet het als een plicht om optimistisch voor de dag te komen.

Cath probeert altijd zo weinig mogelijk mensen lastig te vallen met haar problemen, ook niet als het gevaarlijk dreigt te worden. Zo blikt ze in Dag Allemaal terug op één bepaald moment tijdens de opnames van ‘Vlaanderen Vakantieland’.

“We waren in Zwitserland voor een reportage en ik voelde mij echt niet lekker, en m’n bloeddruk was superlaag. Ik ben tijdens het rotsklimmen zelfs bijna flauwgevallen, maar op dat moment heb ik niks gezegd. Ik ben gewoon geen klagen en ik doe gewoon mijn job.”

Maar het probleem was ernstiger dan Cath en haar toenmalige partner Frank Raes hadden durven denken. Cath had een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, al zeven weken en ze was al wekenlang inwendig aan het bloeden.

Cath heeft veel geluk gehad, had ze een half uurtje later op het spoed geweest, dan was ze er niet meer geweest. “Maar tot mijn grote schande heb ik daar geen lessen uit getrokken. Soms blijf ik – vooral op fysiek vlak – maar doorgaan, ook al geeft mijn hele lijf signalen dat ik niet goed bezig ben. Ik moet daar echt voor opletten.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Cath Luyten

Meer Over:

Cath Luyten