.
Cath Luyten
zondag 25 april 2021

Cath Luyten: “de crisis bleek ook een zegen”

"Behalve een vloek was de crisis dus ook een zegen."

Cath Luyten is terug met een nieuw seizoen van ‘Buurman, wat doet u nu?’ waarin ze opnieuw gaat logeren bij zes Vlaamse iconen. Maar hoe neem je zo’n programma op in volle coronatijd?

“Ondanks de beperkingen hebben we opnieuw een mooie mix van interessante gasten in petto, bij wie ik me vooraf steeds heb afgevraagd: ‘Wil ik er twee dagen mee optrekken?’, ‘Ben ik nieuwsgierig?’ Ik denk dat véél mensen blij waren dat er nog eens iets in hun leven gebeurde”, lacht de presentatrice in Story.

Zo praatte Cath Luyten tijdens haar weekendje bij Sien Eggers uitgebreid over de eenzaamheid die uit de crisis voortvloeit. “Gedurende de hele opnameperiode hebben we ons altijd aan de geldende maatregelen gehouden”, benadrukt de hoogzwangere Cath Luyten in Story.

“Daardoor heb ik iets vaker in mijn camper, op de oprit van mijn gasten, geslapen. Met een negatieve coronatest op zak. Door de beperking van de locaties en de activiteiten, zijn de gesprekken nóg diepgaander, denk ik. Behalve een vloek was de crisis dus ook een zegen”, besluit Cath Luyten.