.
Cath Luyten
vrijdag 15 juli 2022

Cath Luyten: “Dat vond ik niet erg slim”

"Je mag dat niet onderschatten"

Cath Luyten en haar man Eshref zijn allebei hardwerkende, druk bezette mensen. Ze zijn allebei altijd in de weer voor televisie en voor hun zoontje Jools, want hij mag niks tekort komen.

“Het is vooral een kwestie van plannen. Mensen vragen ons soms waarom we geen nanny nemen, maar daarvoor heb ik toch geen kinderen op de wereld gezet? Ik zou het erg vinden als mijn kind sneller naar de nanny loopt als het pijn heeft, dan naar zijn eigen mama”, moet Cath bekennen in Story.

Met de komst van Jools had het misschien een goede keuze geweest voor de presentatrice om het even rustiger aan te doen, maar ook daar had Cath geen oren naar. Zij vindt dat een vrouw met een kind evengoed een fulltime job moet kunnen doen als de vaders.

“Mama en papa zijn volledig gelijk. Zo denkt Eshref er ook over. Hij had trouwens nooit zo’n goede band met Jools kunnen hebben als ik er altijd was geweest en als moeder de baby claimde.”

Maar zoals alle moeders heeft Cath wel moederschapsverlof genomen en was ze eventjes niet in de studio te vinden. “Een vriendin van mij is na zes weken opnieuw gaan werken, maar dat vind ik niet slim. Fysiek is dat niet te onderschatten, je moet naar je lichaam luisteren. Bovendien moet je ook een band kunnen smeden met de baby.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Cath Luyten

Meer Over:

Cath Luyten