.
News Image

Cathérine Moerkerke en Telefacts Zomer zijn er weer

Nieuw seizoen, vanaf 9 juni op VTM.

De zomer lonkt, ook voor Telefacts en Cathérine Moerkerke. Na een sterk seizoen van Telefacts presenteert Cathérine vanaf dinsdag 9 juni 2015 opnieuw drie maanden lang Telefacts Zomer. Elke dinsdag- en donderdagavond maakt ze een selectie uit de sterkste internationale reportages van het voorbije jaar. De reportages brengen opvallende verhalen die je onderdompelen in een wereld van luxe, een andere kijk geven op de actualiteit of even doen stilstaan bij actuele onderwerpen zoals de impact van sociale media.

De eerste reportage geef een inkijk in de luxueuze vakantieplannen van de rijksten onder ons. Prinses Diana, Nelson Mandela, Kate Moss en Harry Styles van One Direction. Allemaal gingen ze al eens uitrusten op Necker Island, het Caribische eiland van de man die groot werd met platenfirma’s en luchtvaartmaatschappijen: sir Richard Branson. In de Telefacts Zomer-reportage van dinsdag 9 juni 2015 geeft Branson voor het eerst een grondige kijk achter de schermen van een van de meest exclusieve vakantieplekken ter wereld.
Richard Branson: “We krijgen hier veel mensen over de vloer die in de kijker lopen. In een hotel kunnen ze niet tot rust komen. Op Necker Island kunnen mensen zich afsluiten van de rest van de wereld en zich lekker laten gaan en relaxen.”

Een nachtje kost al gauw 5.000 euro. Wie er echt warm bijzit en met rust gelaten wil worden, kan ook het hele eiland huren voor 56.000 euro per nacht. Op het eiland tref je dan ook een mix van rijke erfgenamen en zakenmensen aan. Vele gasten zijn habitués die elk jaar terugkeren. Maximaal dertig vips kunnen tegelijk op Necker Island verblijven. Om hen op hun wenken te bedienen, staat er een staf van 100 mensen van verschillende nationaliteiten klaar.

Voor buitenstaanders lijkt het misschien een droomjob, maar het leven op het paradijs midden in de Caraïben kan met alle nukken en wensen van de gasten ook best lastig zijn. Miljonairs die zich een verblijf op het eiland kunnen veroorloven, zijn niet zo dik gezaaid, maar het paradijs moet wel blijven draaien. De constante druk om de luxedroom te blijven verkopen aan rijkelui zorgt dan ook voor dagelijkse spanningen.

Necker Island, het eiland van de miljonairs: op dinsdag 9 juni 2015 om 22.00 in Telefacts Zomer bij VTM.