.
News Image

Cast FC De Kampioenen in tranen tijdens opname kerstspecial

Tranen bij afscheid van Xavier.

Aanstaande vrijdag kan je op Eén kijken naar de kerstspecial van FC De Kampioenen. De cast van de populaire reeks heeft afgelopen maand een speciale aflevering opgenomen en daarin brengt de cast een eerbetoon aan de eerder dit jaar overleden Johny Voners.

Die opnames waren best wel speciaal, vooral om Johny uiteraard gemist werd. Voor de eerste keer in 30 jaar FC De Kampioenen werd er een aflevering zonder Johny Voners opgenomen. “Het was natuurlijk ontzettend emotioneel om van iemand afscheid te nemen . Want we hebben de keuze gemaakt om ook Xavier te laten sterven”, vertelt An Swartenbroekx zaterdag in Het Laatste Nieuws.

“Eén van de eerste zinnen is: 'De eerste kerst zonder Xavier, dat gaat niet gemakkelijk zijn.' Dan komen fictie en realiteit een beetje samen, hé, want het is ook de eerste kerst zonder Johny”, gaat de actrice verder.

Er zijn tijdens de opnames dan ook heel wat traantjes gerold. “Ineens begon de ene te wenen, dan de andere... Dan sta je daar als 'De Kampioenen' samen te huilen, dat was heavy. De doosjes Kleenex zijn serieus rondgegaan.”

Download onze app voor iOS of Android