.
Carry Goossens
zaterdag 11 juni 2022

Carry Goossens: “Ik was een laatbloeier”

Hij heeft er zin in

Het kwam als een verrassing dat binnenkort de grote Stadsschouwburg in Antwerpen zal worden afgebroken omdat burgemeester van Antwerpen Bart De Wever het een lelijk gebouw vindt. Door het af te breken verdwijnt ook meteen een stukje geschiedenis van Antwerpen en zullen er alleen nog mooie herinneringen bij de bezoekers bewaard blijven.

Carry Goossens vindt het ontzettend jammer dat de schouwburg zal worden afgebroken en kan de keuze maar niet begrijpen. Voor hem is het een stap terug voor Antwerpen als cultuurstad.

“Als Antwerpen zich wil profileren als theaterstad moet er een andere mentaliteit komen”, vertelt hij in Gazet van Antwerpen. “Het zijn de niet gesubsidieerde theaters zoals Elckerlyc en Fakkeltheater die alles draaiende houden. We zitten op een kantelpunt, dus ik kijk naar de stad en de hogere overheid voor meer respect, zeker voor komedie.”

Maar deze zomer krijgt Carry nog eens de kans om te schitteren in een geestig theaterstuk ‘Oost West, Thuis Best’. Daarin spelen ook Bart Van Avermaet, Lynn Van den Broeck, Ann De Winne en Danni Heylen in mee.

“Ik zat, als laatbloeier, op hetzelfde moment als Bart op de toneelschool. Natuurlijk kijk ik ernaar uit om voor het eerst terug samen op een podium te staan!”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Carry Goossens

Meer Over:

Carry Goossens