.
News Image

Carrière Evy Gruyaert lijdt onder migraineaanvallen

Het is moeilijk voor haar om dit te aanvaarden.


Evy Gruyaert heeft vaak last van zware migraine, lezen we in Het Nieuwsblad. Ze krijgt meerdere aanvallen per maand en soms kunnen die enkele uren duren. Nog niet zo lang geleden kreeg ze zo'n aanval tijdens de opnames van 'Stukken van Mensen'. Evy heeft zich toen moeten terugtrekken in een donkere ruimte. Die aanvallen worden volgens de presentatrice uitgelokt door haar stressniveau, maar ook hormonale en genetische oorzaken triggeren zo'n aanval.

Bij zo'n migraineaanval denken de meeste mensen aan hevige hoofdpijn, maar het is meer dan dat. “Bij migraine gaat je hersenstam anders functioneren. Dat ontregelt allerlei functies in je lichaam. Ik merk dat ik trager ga praten, en bepaalde letters moeilijk gezegd krijg. Ik kan moeilijker mijn ogen openhouden, heb koude rillingen en moet voortdurend geeuwen., zei Evy Gruyaert in de krant. Ze probeert het onder controle te houden, maar het is uiteraard niet eenvoudig om deze situatie te aanvaarden.



Ondertussen is Evy Gruyaert terug aan de slag bij de radio, bij Nostalgie. Ook voor televisie ligt er een nieuw seizoen van 'Stukken van Mensen' klaar en heeft ze ook de spin-off 'Schatten van Mensen' klaarliggen. Werken in de media blijft de grote passie van Evy en daarom koos ze om hiermee verder te gaan en stopte ze al na enkele maanden met haar gloednieuwe webshop.



(Nico Vanaken)


Bio van Evy Gruyaert

Meer Over:

Evy Gruyaert