.
Caroline Maes
zondag 23 juni 2024

Caroline Maes: “Ze zou dit anders nooit doen”

Ze weet het natuurlijk niet

In ‘Familie’ zien we al enkele weken dat Mieke en Joris (Caroline Maes en Jan Sobrie) een relatie met elkaar hebben. Iedereen weet dat Joris Bert is en dat Mieke en Bert dus eigenlijk neef en nicht zijn die een relatie hebben met elkaar.

Er kwam nogal wat reactie op die relatie en dat is natuurlijk te begrijpen. Al moet de kijker natuurlijk goed beseffen dat Mieke eigenlijk geen idee heeft wie Joris echt is.

“Mieke zou dit anders nooit doen. Ze wordt volledig misleid én gemanipuleerd. Alles wat met Mieke gebeurt, is pure manipulatie. Ze heeft een blind vertrouwen in die man en Joris heeft geen scrupules om met zijn nicht een relatie te beginnen. Maar dat leidt alleen maar tot zijn hogere doel, natuurlijk...”, vertelt Caroline in Primo.

Het leven van Mieke in de reeks was er vooral eentje van stabiliteit. Maar sinds ze niet meer samen is met Niko (Jo Hens) gaat het er iets turbulenter aan toe.

“Een aangename evolutie vind ik dat niet. Misschien komt het doordat ik ouder word, maar nee. Ik erger mij eraan dat Mieke dat doet. En dat ze zo wanhopig op zoek gaat naar aandacht en liefde. Dat is ook iets wat ik aan mijn vriendinnen meegeef: probéér het eens alleen. Tegelijk besef ik dat ik makkelijk praten heb, want ik heb een fijne relatie en kom ook uit een lange relatie. Dus ik ben veilig en geborgen en besef dat mensen daarnaar op zoek zijn.”