.
News Image

Carl Huybrechts: “Hij steekt er met kop en schouders bovenuit”

Hij is geen fan van Martinez

Lang geleden dat we nog iets hoorden van Carl Huybrechts. Net zoals vele Belgen keek ook hij uit naar het WK in Qatar, maar overstemt de achtergrond van het land ook een beetje het plezier van het hele gebeuren.

“Ik vraag mij al lang af waarom geen enkele journalist Martinez de vraagt durft te stellen of hij geen twijfels heeft bij de rol die hij zelf speelt – over zijn eigen kwaliteiten dus. Want hij heeft – volgens sommigen – de beste generatie Rode Duivels onder zijn hoede gehad, zonder er ook maar één prijs mee te winnen”, zegt Carl in Dag Allemaal.

Carl is overduidelijk geen fan van Martinez en steekt het dan ook niet onder stoelen of banken. De voorgekauwde onzin die hij volgens Carl na elke wedstrijd verkondigt, interesseert hem niet.

“Geef mij dan maar Louis van Gaal, die er als coach met kop en schouders boven uitsteekt op dit WK. Ik vergeet niet wat hij presteerde met Oranje in 2014, in Brazilië.”

Voor Carl maakt het weinig uit hoever de Rode Duivels geraken en waagt zich dan ook niet aan een pronostiek. “Ik ben een liefhebber pur sang, ik kijk voor het mooie voetbal. Maar een voorspelling geven is onmogelijk. Voetbal is de enige sport waarin je een hele wedstrijd de mindere kan zijn en toch kan winnen.”

Bio van Carl Huybrechts en Louis van Gaal