.
News Image

Canvas pakt uit met: Radio Gaga

Wat ons betreft de smaakmaker van Canvas voor dit najaar. Vanaf dinsdag 25 augustus.
In Radio Gaga trekken de bevriende acteurs Joris Hessels en Dominique Van Malder met hun zelf gebouwde mobiele radiostudio naar acht locaties in België om er enkele dagen bijzondere lokale radio te maken. Ze zenden onder meer uit in een psychiatrische instelling, op een camping, in het strengste internaat van Vlaanderen en in een revalidatiecentrum. Samen met bewoners en passanten maken ze van Radio Gaga prettig gestoorde lokale radio op tv. Het resultaat is een poëtische, human-interestreeks waarin muziek een belangrijke rol speelt. Vanaf dinsdag 25 augustus om 21.15 u. op Canvas.

Meer op www.canvasvernieuwt.be.

Joris en Dominique reizen door het land met een camionette en een kleine campingcar waarop een uitschuifbare radioantenne staat. Die zorgt ervoor dat ze ter plaatse het nodige zendbereik kunnen instellen. Zo kan iedereen die het horen moet of wil, hun non-stop radioprogramma live volgen, via kleine transistorradiootjes die ze ter plekke uitdelen.

Interviews, gesprekken en optredens van plaatselijke bewoners wisselen af met muzikale verzoeken. Tussendoor maken we in korte portretten kennis met een aantal passanten en zien we hoe het leven in de instelling, het internaat of het kleine Waals dorp het ritme volgt van Radio Gaga.

Radio Gaga gaat op zoek naar nuance, humor en ontroering, en naar de ziel en de soundtrack van een bepaalde plek. Wat is zo uniek aan die biotoop, en wat verbindt de mensen die er leven?

Joris Hessels is geboren en getogen als jongste van vijf in Sint-Niklaas en heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Afgestudeerd in 2003 heeft hij toneelstukken gespeeld en gemaakt bij Bronks, Het Gevolg, Het Paleis, Kopergietery, Steigeisen, Studio Orka en Compagnie Cecilia. Samen met kompaan Dominique Van Malder heeft hij Omroep Gaga opgericht, een radio voor en door psychiatrische patiënten. Hij heeft een zoon en doet zijn best om gelukkig te zijn.

Dominique Van Malder is in Dendermonde geboren in het uitmuntende bordeauxjaar 1976. Na z’n studies aan het Rits gaat hij aan de slag als acteur en regisseur bij Theater Antigone, maakt deel uit van Studio Orka en speelt als freelancer voor Bronks, Abattoir Fermé, Kopergietery, Compagnie Cecilia… Hij duikt af en toe op in film- en tv-land (De Behandeling, Offline, Flikken, Witse, Het Geslacht De Pauw) en maakt tweejaarlijks een theatervoorstelling met psychiatrische patiënten in het Guislain Instituut. Dominique woont in Gent en heeft één grote held: zijn zoon.

Radio Gaga zendt uit in Revalidatiecentrum Pellenberg in Leuven, Villa Voortman in Gent (psychiatrisch ontmoetingshuis voor personen met verslavingsproblematiek), Internaat Sint-Jozefcollege in Turnhout, een camping met permanente bewoners in Laakdal, Huize Godtschalck in Oostende (rusthuis voor zeelieden), het afgelegen en klein Waals dorpje Le Mesnil, psychiatrisch ziekenhuis Bethaniënhuis in Zoersel en het asielcentrum in Wingene.

Radio Gaga is een programma van De chinezen voor Canvas, gemaakt door o.a. Philippe Banze, Ilse Colpaert, Sarah D’Haeyer, Lucas Derycke, Lena Dewaegenaere, Nevine Gerits, Florian Ghequiere, Marlies Lembrechts, Jasper Stoefs, An Van Dael, Michel Vanhove en Joeri Weyn.

Download onze app voor Android of iOS