.
Candice Martens uit Blind Getrouwd
vrijdag 19 april 2024

Candice Martens uit ‘Blind Getrouwd’: “Ik voelde niets”

Ze besefte dat er iets mis was

Praten over een burn-out of depressie, het blijft jammer genoeg een taboe. En dat terwijl het helemaal geen taboe zou mogen zijn. Het is net heel belangrijk dat je erover kan praten, al was het maar om anderen te kunnen helpen.

Candice Martens, bekend van ‘Blind Getrouwd’, combineerde 10 jaar lang 3 verschillende jobs. Ze wilde heel graag haar eigen huis kopen, en dat kon alleen door haar job als leerkracht, schoonheidsspecialiste en verkoopster te combineren.

Maar dat ondertussen haar mentaal welzijn erop achteruit ging, dat had ze niet meteen in de gaten. Haar batterij liep langzaam maar zeker leeg.

“Ik zat zo diep en voelde me zo slecht. Ik was fel verdikt, voelde me constant moe, was heel emotioneel en had geen fut meer om uit mijn bed te komen. Het gebeurde zelfs dat mijn benen gewoonweg niet meer mee wilden tijdens het stappen”, klinkt het in Dag Allemaal.

Niet veel later kwam de ultieme confrontatie. Dat gebeurde op vakantie met haar zus. “We verbleven op een prachtige locatie, maar ik voelde níets. Ik wist dat het er mooi was, maar ik zag het niet. Toen besefte ik dat er iets grondig mis was.”

Bio van Candice Martens