.
News Image

Callboys nu ook op cd

De soundtrack van Callboys op cd.


Naast gepersonaliseerde dildo’s hebben de Callboys nu ook een eigen cd. De soundtrack bij de reeks van Jan Eelen werd geschreven en gekozen door Jimmy Dewit. Allemaal 100 procent Belgisch.




In zijn studio, op amper 10 kilometer van de Vlooyberghtoren, componeerde Dewit muziek op maat bij de spannende, soms sentimentele beelden van de VIER-reeks. Alles is ingespeeld en uitgevoerd door het Callboys Orchestra, Dewits gelegenheids/one-man band. Twee maal aangevuld met Dirk Jans voor het betere drumwerk. Daarnaast selecteerde hij enkele funky tunes bij het ruigere schouwspel. Want funk hoort bij seks. Maar Devon, Jay, Randy en Wes doen het niet op klassiekers uit Detroit of Philadelphia. Ook hier is alles van eigen bodem, gemaakt in de jaren 70, met de compilatie-parel Funky Chicken als dankbaar startpunt. Chicken, da’s kip.



Opener is de Callboys-generiek: Balek van Placebo. De Belgische Placebo rond wijlen Marc Moulin, niet de androgyne en geschminkte rockband. De track is een wonderlijke combo van funkjazz met elektronica. Een staalkaart voor de hele soundtrack, die verder Tarantino-esque is doorspekt met quotes uit de reeks. Perfect voor in uw Chevrolet Starcraft of andere automobiel. Maar voorzichtig op de baan, hé. Callboys.

Bio van Jan Eelen, Placebo en Marc Moulin