.
News Image

Bv's testen 3D-bril voor Telefacts

Kaat Bollen, Sam De Bruyn, Heidi van Tielen en Sean Dhondt in Telefacts.


Reportage 1: Waar vind ik een sugar daddy?

Een rijke man die je met cadeautjes overlaadt en het enige wat je daarvoor moet doen, is hem wat gezelschap houden. Zonder de verplichting van seks. Hij betaalt alles. Van het eten, tot de taxi en vaak nog een zakcentje. Als sugar baby is dat wat je krijgt van je sugar daddy.

Op de website seekingarrangement.com kunnen sugar babies elk hun eigen sugar daddy vinden. Op dit moment zijn er op de site 10.184 Belgische vrouwen geregistreerd. Meer dan 10.000 jonge Belgische vrouwen zoeken dus online een luxueuzer leven.

Seksuologe Kaat Bollen kent het fenomeen: “Op sociale media wordt er heel veel gepronkt met luxegoederen, luxelevens. Jonge meisjes zien daar een leven dat ze zelf ook willen hebben, maar dat onhaalbaar is omdat ze het geld er niet voor hebben. Een sugar daddy is een mogelijke oplossing natuurlijk.



Op de website seekingarrangement.com staan trouwens 2156 Belgische mannen die een sugar baby zoeken.

“De eerste keer heb ik haar 300 dollar gegeven. Daarna moest haar laptop hersteld worden. Dat was 400 dollar. Dat is al 700 dollar. We hebben al veel gedaan. Ik betaal altijd haar taxi naar huis en zo. In totaal hebben onze afspraakjes me misschien al een paar duizend dollar gekost”, zegt Kiss, één van de sugar daddies.



Het gaat om een zakelijke overeenkomst tussen twee mensen. Seks is zogezegd niet verplicht, al wordt het vaak wel verwacht. “Ik schaam me niet, maar ik voel me er wel vaak slecht bij. Het is eigenlijk wel een onderdeel van de seksindustrie. Het is een lichtere vorm van escorteren of je prostitueren”, getuigt Chelsea, sugar baby.



De website seekingarrangement.com werd opgericht door Brandon Wade en is immens populair. Wereldwijd hebben 3.5 miljoen sugar babies en 1 miljoen sugar daddies een profiel. “Ik verdien aan mensen hun verlangen naar luxe. Maar het is geen prostitutie. Als je een prostituee bent, moet je naar bed met de man. Het is vreselijk, maar je moet. Daarvoor betaalt hij je. Lieve hemel. Daartoe is een sugar baby niet verplicht. Ze kunnen een rijke, knappe man vinden tot wie ze aangetrokken zijn”, vindt Brandon Wade, oprichter seekingarrangement.com.





Reportage 2: het leven door een virtual realitybril

Sam De Bruyn, Heidi van Tielen en Sean Dhondt testen voor Telefacts de virtual realitybril uit en belanden midden in een 3D-wereld. Volgens techneuten wordt zo’n bril dé gadget van 2016.

Samsung, HTC, Sony, Facebook en Google verwachten dat er bijna 40 miljoen virtual realitybrillen gaan verkocht worden, goed voor een omzet van 4.5 miljard euro. Cédric Van Loon, hoofdredacteur van Clickx en PC magazine: “Met zo’n bril op kan je bijvoorbeeld thuis werken, en toch zal het lijken alsof je echt op het werk bent met je collega’s. En stel dat je het WK kan meemaken alsof je echt in de tribunes zit. Zodra dat lukt, zijn we vertrokken. Eigenlijk is the sky the limit op dit moment.



Bij reisbureau Connections kan je nu al virtueel op reis gaan. Met een virtual realitybril ontdek je je volgende reisbestemming alsof je ter plekke bent. Frank Bosteels: “Wij hebben het eerst uitgetest in één winkel. Daar zagen we dat er 40% meer klanten over de vloer kwamen en ook 40% meer reizen verkocht werden. We hebben het nu ook uitgebreid naar onze andere winkels.”

De virtual realitybril van Google is volledig uit karton. “Onze bril is bedacht door twee ingenieurs die gek waren op pizza”, zegt Roel Naessens. “Het eerste model was gemaakt uit pizzadozen en sindsdien is het ontwerp eigenlijk niet veel veranderd. Je steekt een smartphone in de kartonnen doos en door de speciale lenzen kan je virtual reality beleven. En omdat we met heel goedkope materialen werken, kost zo’n bril maar vijftien euro.”



Telefacts, dinsdag 26 januari om 21.45 uur op VTM.