.
News Image

Buurman zorgt voor muzikale bevestiging

Twee jaar hebben ze zitten sleutelen aan hun nieuwe cd, muzikanten Koen Tote, Stijn Gevaert, Maarten Moesen en Harry Viaene van Buurman.

Twee jaar hebben ze zitten sleutelen aan hun nieuwe cd, muzikanten Koen Tote, Stijn Gevaert, Maarten Moesen en Harry Viaene van Buurman.

Samen met zanger/frontman Geert Verdickt is er eindelijk het langverwachte vervolg op het album ‘Rocky (komt altijd terug’, een bejubeld en bekroonde debuut-cd die Buurman uitbracht bij Universal music. ‘Rocky’ was een opmerkelijk debuut en bestond quasi alleen maar uit Nederlandstalige pareltjes, songteksten met een dubbele bodem en vooral veel beeldspraak. Dat laatste is ook het handelsmerk van Buurman en dat weten ze telkens weer uit te puren. Met nummers als ‘Mooi weer en fruitsla’ maar ook ‘God, ik en Marjon’ en het ongenaakbare ‘Middelandse zee’ is het eerste album van Buurman blijven hangen in Radio 1 en Radio 2 contreien. Buurman speelde al op Nekka Nacht en stond al op het podium met de grootste Nederlandstalige artiesten. Met ‘Rocky’ hadden ze al meteen hun plaats verworven tussen namen als Gorki, Noordkaap, Yevgueni en Bart Peeters. Groot was de stress en druk dan ook om een tweede album op te nemen maar de groep is er met verve in geslaagd en zorgt met ‘Mount Everest’ absoluut voor de muzikale bevestiging. Geert Verdickt en zijn gasten zijn nog een stapje verder gegaan in het schrijfproces en hun bejubelde beeldspraak met fijne herkenning is nog duidelijker aanwezig. Met de eerste single ‘Mount Everest’ heeft de groep momenteel een grote radiohit te pakken. ‘Mount Everest’ - of over het beklimmen van een berg en het doormaken van een evolutieproces als band – is een ijzersterke tweede Buurman cd die ons kippenvel bezorgt. Vooral de opener, ‘In godsnaam’ is een juweeltje omdat het qua tekst en muziek helemaal klopt. Heerlijk om te vermelden is ook ’London Stansted’ waarin twee mensen op de ring van Brussel richting Zaventem gedwongen afscheid moeten nemen van elkaar. Je ziet het voor je in gedachte en je krijgt vanuit de song ook het gevoel bij je binnen van welke scene zich in de auto moet afspelen wanneer die twee mensen afscheid nemen. Bangelijk ! De nieuwe Buurman klinkt dus nog gevarieerder, nog verrassender en vooral nog veel beter. Veel vettere instrumenten, een doorleefde sound en Geert die als zanger van de groep zeker boven zichzelf is uitgegroeid. Ook producer Jo Francken heeft weer een grote bijdrage geleverd aan het eindresultaat, net als Lars Van Bambost en Admiraal Tom Van Laere Freebee. De nieuwe Buurman cd ’Mount Everest’ is zowel fysiek als digitaal te koop. De groep gaat ook op tour en die start eind januari in de AB in Brussel en daarna gaan ze verder de boer op. Wij zijn alvast lovend over het nieuwe album ‘Mount Everest’ en zullen weldra ook een concertbespreking brengen van de band die het helemaal gaat waarmaken de komende maanden.