.
News Image

Bruno Vanden Broecke: “ik neig naar alcoholisme”

Bruno Vanden Broecke openhartig over zijn privéleven.


Bruno Vanden Broecke staat momenteel weer volop in de schijnwerpers dankzij de film “Trio” die hij samen met Ruth Beeckmans en Matteo Simoni volledig zelf maakte. Maar ook over zijn privéleven is de acteur erg openhartig...



Bruno Vanden Broecke geeft toe dat hij altijd al graag en vooral véél heeft gegeten en gedronken, tot hij op zijn veertigste ineens een wake-up call kreeg die hem het leven redde. Nog nooit had Bruno Vanden Broecke zin gehad om na te gaan wat zijn Bourgondische levensstijl deed met zijn gezondheid, tot hij op zijn 40ste – nu vier jaar geleden – op nadrukkelijke vraag van zijn vrouw Evie zijn bloed liet checken. Het resultaat was verbijsterend. “Ik bleek zulke hoge cholesterolwaarden te hebben dat zelfs de dokter ervan schrok – het kwam erop neer dat ik op het punt stond om een zware beroerte te krijgen.”



“Dat bloedonderzoek heeft zonder overdrijven mijn leven gered,” klinkt het bij de acteur in Humo, die meteen zijn voedingsgewoonten drastisch veranderde. “Ik ben niet alleen 10 kilo kwijtgespeeld, ik voel me nu ook fitter en meer lucide in mijn hoofd.” Toch blijft lekker eten een onderdeel van Bruno’s leven. “Op restaurant wil ik me wel laten gaan. We gaan ook niet zo vaak uit eten,” vertelt Bruno Vanden Broecke die onlangs nog midden in het restaurant van zijn schoonbroer op zijn rug ging liggen om te bekomen van de copieuze maaltijd.



Ook op het vlak van alcohol nam Bruno Vanden Broecke een drastische beslissing nadat hij besefte dat hij naar alcoholisme neigde. Ook daar was zijn vrouw de reddende engel. Bruno Vanden Broecke was 25 toen zijn moeder stierf en die klap viel hem zo zwaar dat hij vluchtte in gulzigheid. Om niet bij zijn verdriet te moeten stilstaan wierp de acteur zich op zijn werk en sloot hij de avond steevast zuipend op café af. “Ik leefde in een constante roes,” kan Vanden Broecke nu toegeven. Gelukkig ontmoette hij toen zijn vrouw Evie die hem het probleem niet alleen signaleerde maar ook hielp om het op te lossen. Sindsdien drinkt Bruno Vanden Broecke geen alcohol meer thuis. En dat allemaal dankzij echtgenote Evie, een vrouw waarover de acteur lyrisch is. “Als je een partner tegenkomt bij wie je je goed voelt, die je opwindt, met wie je goed kunt praten en naar wie je graag luistert, dan moet je je zegeningen tellen,” vertelt Bruno Vanden Broecke in Humo.


Bio van Bruno Vanden Broecke

Bio van Ruth Beeckmans en Matteo Simoni