.
Matteo Simoni
woensdag 16 december 2020

Broer Matteo Simoni overleed aan epilepsie

Wat een tragisch verhaal.

Bijna een jaar geleden werd acteur Matteo Simoni voor de eerste keer papa, iets wat zijn leven toch wel ingrijpend veranderde. Dochter Giulia krijgt momenteel heel wat aandacht van de papa, want die zag dit jaar een groot deel van zijn plannen in het water vallen.

In Touché op Radio 1 vertelde de acteur over de dood van zijn broer Rafaël. Die overleed zo’n 20 jaar geleden aan de gevolgen van epilepsie. “Ik was 15 toen het gebeurde. Ik heb altijd heel hard opgekeken naar mijn twee oudere broers. Zij gingen al op stap en mijn broer had op zijn kamer twee draaitafels waar de plaat van Roland Garnier bovenop lag. Toen Rafael stierf, begon ik me aan hem te spiegelen. Ik zocht de grenzen van het leven op. Voor mijn moeder moet dat de gruwel geweest zijn: een zoon verliezen, nu begrijp ik des te meer nu Giulia er is. Als je je dan aan een ding vasthoudt om te overleven, zijn dat je andere kinderen, maar dat kon mijn mama bij mij niet.
Soms wel,want ik was op bepaalde momenten ook wel lief. Ik zei 'fuck you' of was vaak weg. Dat moet voor haar heel heftig geweest zijn en ik heb me daar dan ook al vaak voor verontschuldigd."

Broer Rafaël stierf op zijn 21ste aan epilepsie. "Hij had op zijn zestiende al eens aanvallen gekregen, maar op zijn 21ste kwam dat terug”, vertelt Matteo op Radio 1. .

Rafael bleek een form van 'statische epilepsie' te hebben, een vorm van epilepsie waarbij de aanvallen elkaar bijzonder snel opvolgen en haast niet meer leken te stoppen. Op een bepaald ogenblik is hij in het ziekenhuis opgenomen en hebben ze hem moeten vastbinden, omdat hij zichzelf niet meer onder controle had.