.
News Image

Britt Van Marsenille kraakt na dood van haar ex

Britt Van Marsenille in tranen na dood van Marc Van Eeghem.


Britt Van Marsenille geeft toe dat ze moeilijke maanden beleefde nadat haar ex-lief en boezemvriend Marc Van Eeghem overleed na een slepend gevecht tegen kanker. “Ik voelde me verdwaald,” klinkt het bij Britt in Humo.



Marc Van Eeghem overleed in 2017 aan prostaatkanker. Wanneer Britt Van Marsenille terugdenkt aan hem dan krijgt ze, los van haar verdriet, vaak een geweldige glimlach op haar gezicht. “Hij was zo’n schone mens,” aldus Britt in Humo.



Ooit vertelde Marc in Humo dat hij aangedrongen had op een breuk met Britt omdat zij twintig jaar jonger was en nog een heel leven voor zich toen hij kanker kreeg. “Maar de liefde en de vriendschap tussen ons, die zijn gebleven,” voegde Marc eraan toe. Britt had het dan ook erg moeilijk om zijn dood te verwerken: “In de dagen na zijn dood heb ik zoveel gehuild dat ik op een gegeven moment de velletjes van mijn wangen kon trekken: zo week was mijn huid geworden. Ik sliep toen twee uur per nacht,” vertelt Britt Van Marsenille droevig. “’s Nachts zette ik alle afleveringen op van ‘Blue Planet’ en ‘Planet Earth’ op, omdat dat me kalm maakte. Dat mijn lief ondertussen naast mij lag te ronken, maakte me ook rustig.” Want ondertussen had Britt opnieuw de liefde gevonden.



Een half jaar voor Marc Van Eeghem overleed ontmoette Britt haar nieuwe vriend met wie ze “gaat trouwen en 100 jaar gaat worden,” aldus haar eigen woorden. En het maakt Britt ontzettend gelukkig dat haar nieuwe vriend Frederik en Marc Van Eeghem elkaar nog ontmoet hebben: “Ik ben heel blij dat ze elkaar nog hebben leren kennen: meteen twee handen op één buik. Soms schoten ze iets té goed op,” lacht Britt Van Marsenille. Marc gaf ook tips aan Frederik…



Zo vertelde Marc aan Frederik dat hij Britt soms wat ruimte moet geven, dat je haar soms alleen moet laten. “Ik heb dat nódig,” beaamt Britt in Humo. Britt was dankbaar dat ze het overlijden van Marc Van Eeghem niet alleen moest verwerken. “Toen Marc stierf, had ik Frederik naast me. Als je iemand hebt die jou heel graag ziet en gedurende het hele proces je hand vasthoudt, ben je een enorme gelukzak. Dat klinkt vreemd, maar zo voelde het wel aan,” aldus Britt Van Marsenille in Humo.



Britt Van Marsenille heeft wel een miljoen herinneringen aan Marc Van Eeghem, maar ze koestert ook zijn planten, die ze in huis nam na Marcs dood omdat ze er tijdens zijn ziekte ook al voor zorgde, en dan is er nog dat ene T-shirtje. “Ik heb nog een T-shirtje van hem, dat ik altijd droeg als ik bij hem bleef slapen. Dat deed ik vaak, ook toen we geen koppel meer waren, om te zien of alles oké was met hem. Een T-shirt en enkele planten: dat is het. Al de rest zit in het hart en in het kopje,” besluit Britt Van Marsenille in Humo.


Bio van Britt Van Marsenille en Marc Van Eeghem