.
Brik Van Dyck
zaterdag 25 februari 2023

Brik Van Dyck: “Ik zie leeftijdsgenoten die het minder goed hebben”

Hij is 50 en vindt dat prima

Het zijn drukke tijden voor acteur Brik Van Dyck. Niet alleen heeft hij een rol te pakken in ‘Familie’, hij is ook te zien op Streamz met ‘Fair Trade 2’ en gaat binnenkort in première met ‘De mannen van de golf’, een theaterstuk van de ‘Sven De Ridder Company’.

“Het komt allemaal wat samen. De opnamen van ‘Fair Trade 2’ vonden natuurlijk vorig jaar al plaats. Maar ik zit in de laatste rechte lijn naar die theaterpremière. Het is pittig, maar het lukt”, klinkt het in Tv Familie.

Net zoals elke andere acteur is ook Brik blij dat hij van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Dat hij dat kan zeggen op zijn 50ste vindt hij een mooie vaststelling.

“Zolang ik gezond blijf, vind ik ouder worden niet erg. Maar ik zie rond mij ook leeftijdsgenoten die minder geluk hebben. Toen ik 30 werd, dacht ik: ‘oei, nu word ik oud.’ Maar nu ik er 50 ben, heb ik dat gevoel al lang niet meer. Zolang ik kan acteren en schrijven, blijf ik jong in mijn hoofd.”

Één van zijn grootste verwezenlijkingen is het opstarten van de Sven De Ridder Company. Daar is hij erg trots op. “Dat dit een succes is geworden, voelt geweldig aan. Eerder deze maand vierden we de vijfde verjaardag van ons gezelschap met een dansfeestje, waarop we al onder medewerkers van de voorbije vijf jaar hadden uitgenodigd.”

Bio van Brik Van Dyck