.
Dziubi Steenbergen en Brecht De Geyter
zaterdag 24 september 2022

Brecht uit Blind Getrouwd: “Ik wilde gewoon geen geroddel”

Hij kwam uit de kast op sociale media

Heel wat jongens en mannen zullen zich ongetwijfeld in het verhaal van Brecht De Geyter uit Blind Getrouwd herkennen. Brecht worstelde met zijn geaardheid en durfde niet uit de kast komen. Het zou tot zijn 21ste duren voordat hij ermee naar buiten zou treden.

“Ik heb toen een outingpost op sociale media geplaatst. En ik heb dat gedaan omdat ik geen geroddel wilde. Iedereen wist het en daarmee was de kous af. Dat voelde bevrijdend”, zegt Brecht in Tv Familie.

Toen Brecht zijn coming out deed, zag hij er nog niet uit zoals nu. Hij was een beetje het dikkerdje met een brilletje. Hij at zijn vele verdriet weg. En in het middelbaar gebeurt het wel vaker dat iedereen erg hard is voor mekaar.

“Ik zat slecht in mijn vel, werd uitgesloten. Vaak vroegen ze me of ik homo was en dat vond ik al een aanval op zich. En fysiek… ik ben eens van de trap geduwd, ja. Maar ik heb nooit een erge vorm van gaybashing meegemaakt.”

Sinds zijn outing zit Brecht gelukkig een pak beter in zijn vel en dat straalt hij ook uit. “Het bewustzijn en het leven, dat is toen pas begonnen. Tot mijn 21ste leefde ik in een waas. In feite leef ik dus nog maar zes jaar. In de kast zitten was zo verschrikkelijk.”